Sengetilbud

Mange af os har prøvet ikke at sove ordenligt om natten før, og det kan gå hen at gå udover dit humør, samt skade din hjerne faktisk. Derfor er det noget som du skal have løst, hvis du kan nikke genkende til disse problemer. det kan for eksempel være ved at opgradere din kontinentalseng eller gøre noget ved indretningen i soveværelset.

Der kan være mange grunde til, hvorfor du ikke kan falde i søvn eller hvorfor du vender og drejer dig om natten. Det første du kan begynde at kige på, er indretningen i dit soveværelse. Vi har dog også samlet 3 gode råd til. hvordan du kan forbedre din nattesøvn, dem kan du læse længere nede i artiklen. Så kan du blive klogere på, hvordan du kan hjælpe søvnen lettere på vej.

Når du har kigget på indretningen i soveværelset og måske dine gardiner, så kan du begynde at kigge på, om det er blevet tid til at opgradere din seng.

Her i indlægget har vi skrevet om kontinentalsengen, som faktisk også er den mest populære seng her i Danmark. Du kan finde senge i et moderne og eksklusivt look, men den er også bygget op på en helt speciel måde, nemlig med en trepunkts opbygning: Første lag er en boxmadras, derefter springmadras og så har vi topmadrassen på toppen. Boxmadrassen har enten indbyggede fjedre, eller også er den lavet af komfortskum, der aflaster kroppen.

Her i indlægget har vi fundet frem til de 3 bedste kontinentalsenge. Vi giver dig alle de informationer om sengen, som du har brug for, for at kunne vælge den bedste kontinentalseng for dig og din krop.

kontinentalseng, DE 5 BEDSTE KONTINENTALSENGE
kontinentalseng, DE 5 BEDSTE KONTINENTALSENGE

HVAD SKAL MAN OVERVEJE, NÅR MAN KØBER EN KONTINENTALSENG?

Størrelse

Den rigtige størrelse for dig, er noget som du selv skal sidde og tænke over, men det kommer også meget and på, hvor stort dit soveværelse er. Hvis du kun er en person som skal sove i sengen, så kan du kigge nærmer på størrelsen 140×200. Det kan også godt lade sig gøre at sove 2 personer i denne størrelse, det er dog ikke noget vi anbefaler hvis du i forvejen sover dårligt. Her anbefaler vi størrelsen 160×200 cm. Hvis du bedst kan lide der er rigtig meget plads i sengen, så kan du vælge at kigge nærmere på størrelsen 180×210.

Madras

En af de største fordele ved kontinentalsengen, er selv højden på sengen, der skabes af tre madraslag: en boxmadras, en vendbar springmadras og en topmadras. Det nederste lag altså boxmadrassen er lidt som et hus fundament, det er den der holder sammen på sengen og giver dig en fasthed. Næste lag er springmadrassen, som er med til at give mere blødhed og komfort til boxmadrassen.

På det øverste lag, er det topmadrassen, det er den som giver dig den komfort du fortjener. Der er dog mange forskellige topmadrasser, derfor anbefaler vi også at du tester nogle forskellige af inden du køber. Inden du vælger den topmadras du ønsker, er det en god idé at overveje din primære sovestilling, så du får den optimale hårdhed.

Hvis du er typen der ofte sover på siden mest om natten, så bør du overveje en blød topmadras, Hvorimod hvis du sover mest på maven eller ryggen, så anbefaler vi du vælger en medium eller hård madras. Vi anbefaler altid du går efter produkter, som du kan få lov at teste af, så du kan sende den retur og få den byttet, hvis det ikke er den rigtige for dig.

Materialer

Når du skal vælge en kontinentalseng, så er det vigtigt at du grundt overvejer og undersøger hvilke materiale den er bygget i. For materialet er noget som giver dig en bedre komfort og dermed også en bedre nattesøvn. Det bedste du kan gå efter er senge, som er bygget af langtidsholdbare materialer eller træ. Du kan for eksempel både finde kontinentalsenge men også sengerammer i træ.

Hvis du ønsker en seng som kan holde mange år frem, så anbefaler vi du vælger en sengeramme af metal, det er dog også de dyreste modeller. Dertil råder vi dig til at kigge efter senge, der er Oeko-tex-certificerede, svanemærket eller FSC-certificerede.

Pris

De dyreste kontinentalsenge koster omkring 50.000 kr. og opefter, men har til gengæld mere robuste rammer og OEKO-TEX-certificeret madrasser med flere komfortzoner, så du får den bedst mulige søvn.

Men du kan også finde de billig alternativer, som koster mellem 8.000-10.000 kr og har typisk færre funktioner. Det er dog ikke ensbetydende med, at du får en seng med en dårligere komfort.

Bruger- og ekspertanmeldelser

Den bedste måde at finde sin nye seng på, er helt klart at læse andres anbefalinger af senge. På den måde kan du læse dig frem til hvilke senge der er gode og hvilket du skal holde dig fra. Nogle gode anbefalinger at kigge efter er:

 • Hvor god er madrassen?
 • Kvaliteten af sengen?
 • Er sengen flot æstetisk?

Af den grund har vi også valgt at lave dette indlæg, så du nemt og enkelt kan finde de fem kontinentalsenge som vi og brugerne syntes er de bedste her i 2023.

Redaktionens anbefalinger

MAGNA DIAMOND COOL

Med denne seng i soveværelset, for du en seng i verdensklasse. Sengen er opbygge på den samme måde som en kontinentalseng, altså med en tre punkts opbygning,. hvilket også er grunden til at du vil få en komfort som ingen anden seng kan give dig. Topmadrassen som medfølger til denne seng er også en af de bedste indenfor sin liga, det er en topmadras som vandt prisen “årets topmadras” i 2021.

Alt i alt for du altså utrolig meget seng for pengene! Det er seng til dig som kun mener det bedste er godt nok og til dig som aldrig vil gå på kompromis når det kommer til din nattesøvn og komfort i sengen.

Topmadrassen er det øverste lag i sengen, og giver en følelse af luksus og komfort, når du ligger i den. Cool-topmadras er af højest kvalitet, og indeholder en kerne på hele 5 cm af 60% naturlatex, som giver en meget behagelig følelse og støtte til kroppen. Topmadrassen er desuden allergivenlig, da bakterier og husstøvmider ikke kan leve der.

I topmadrassens betræk finder I det innovative CoolPlus-teknologi, som er særlig god til at lede fugt og varme væk fra kroppen, så du føler dig frisk, når du vågner.

Tilvælg evt. gavl i det samme smukke stof som resten af sengen. Vælg mellem 6 farver til seng og gavl i det eksklusive Magna tekstil.

En Magna-seng er form og funktion i sin egen klasse. Design- og håndværkskvaliteten kommer til udtryk i alle detaljer; lige fra dobbelte syninger og lækre tekstiler. Magna er håndbygget kvalitet hele vejen igennem, bygget af naturlige materialer fremstillet uden skadelige stoffer.

Information:

 • Håndbygget omhu og finesse fra yderst til inderst
 • Tre lag fjedre giver præcis støtte til hele din krop
 • Temperende topmadras med 5 cm latexkerne
 • 25 års garanti
 • Farve: Magna sort
 • Længde (cm): 200
 • Højde (cm): 24
 • Bredde (cm): 120
 • Fjerdertype: Bonell
kontinentalseng, DE 5 BEDSTE KONTINENTALSENGE

MASTERBED SELECT AIR40

Med denne kontinentalseng med springmadras og topmadras fra MasterBed får du en ergonomisk sund og samtidig super elegant seng til en god pris.

Fuldend designet ved at vælge farve, ben og gavl efter din smag.

Topmadrassen er ansvarlig for din følelse af luksus og komfort, når du ligger i sengen, og så beskytter den sengen. Denne topmadras har en kerne af latex, som både er allergivenligt og naturligt temperaturregulerende. Topmadrassen er resistent over for bakterier og husstøvmider og er derfor ideel for astmatikere og bidrager til et sundt sovemiljø. Betrækket er lavet i en lækker, blød stretch-kvalitet, som er aftageligt og kan vaskes ved 60 grader, så det er nemt at holde sengen hygiejnisk og ren.

Pocketfjedrene giver en traditionel, fjedrende madras, som er inddelt i 5 komfortzoner, så du kan ligge ekstra godt. Det giver nemlig en ergonomisk sund stilling, der sikrer, at din rygsøjle ligger lige, og du belaster led og muskler mindst muligt. En madras med multipocket-fjedre vil generelt give en fastere fornemmelse, end en pocket-fjeder madras, så ønsker man at ligge fast, skal man kigge på vores multipocket version.

Bunden består af en fast ramme med multipocketfjedre. Oven på denne ligger en 18 cm høj madras med pocketfjedre, som du kan vælge i den fasthed, der passer til dig. De to fjedrelag giver en god komfort, og du opnår den støtte, du sover bedst med.

Sengen er betrukket med MerlinMagic-stof, der holder sig flot og pletfri i mange år. Vælg mellem fire tidløse og stilfulde farver.

Sengen er produceret i Danmark af MasterBed, som giver 15 års garanti på ramme og fjederbrud.

 • Allergivenlig og ventilerende latex topmadras
 • Smudsafvisende Merlin Magic møbeltekstil
 • Én stor liggeflade med fokus på ergonomi og komfort
 • 15 års garanti på fjeder- og rammebrud
 • 5 komfortzoner for optimal støtte og komfort
kontinentalseng, DE 5 BEDSTE KONTINENTALSENGE

MAGNA ROYAL LUX

Med denne seng giver du din krop den største luksus. Magna Royal er en smuk, eksklusiv kontinentalseng, der giver den allerbedste støtte og komfort. Her er der ikke sparet på noget, for at give dig dit livs bedste nætter. Hele sengen er fremstillet af nøje udvalgte materialer og bygget af dygtige håndværkere.

Nederst finder du en massiv ramme, der har to lag fjedre, der siger en god støtte i bunden. De åbne bonnellfjedre på lameller i bunden gør, at sengen ventilerer godt, så den forbliver frisk.

Herpå ligger endnu et lag fjedre i den store madras. Madrassen har 15 cm høje pocketfjedre, der giver en tilpasset støtte, der tilpasser sig din kropsform. Derved får skuldre, ryg og hofter den ekstra støtte og komfort, som gør sengen til en særligt dejlig oplevelse.

Øverst finder vi vores mest eksklusive topmadras, som indeholder et lag af den dyre Talalay-latex som har enestående viskositet og simpelthen føles helt anderledes komfortabel end noget andet. Topmadrassen er naturligt temperaturregulerende, men har dertil en sommer- og en vinterside med bløde lag af krøllede bomulds- og uldfibre.

En Magna-seng er form og funktion i sin egen klasse. Design- og håndværkskvaliteten kommer til udtryk i alle detaljer; lige fra dobbelte syninger og lækre tekstiler. Magna er håndbygget kvalitet hele vejen igennem, bygget af naturlige materialer fremstillet uden skadelige stoffer.

 • Håndbygget omhu og finesse fra yderst til inderst
 • Tre lag fjedre giver præcis støtte til hele din krop 
 • Allergivenlig, åndbar og utroligt komfortabel oplevelse
 • 25 års garanti
kontinentalseng, DE 5 BEDSTE KONTINENTALSENGE

MASTERBED SELECT RELAX

Med denne kontinentalseng med springmadras og Relax-topmadras fra MasterBed får du en ergonomisk sund og samtidig super elegant seng til en god pris.

Relax-topmadrassen har en 4 cm høj latexkerne, hvilket giver en god komfortfølelse, uden at blive for blød og voluminøs. Topmadrassen giver en meget høj følelse af komfort, en følelse af velbehag og af, at være understøttet. Det skyldes naturmaterialet latex, som er et fremragende støttende, let trykaflastende og særdeles hygiejnisk og allergivenligt materiale. Topmadrassen er desuden temperaturregulerende, så du ikke får det for varmt om natten. Derfor er denne model god for folk der er lettere generet af varme om natten.

Pocketfjedrene giver en traditionel, fjedrende madras, som er inddelt i 5 komfortzoner, så du kan ligge ekstra godt. Det giver nemlig en ergonomisk sund stilling, der sikrer, at din rygsøjle ligger lige, og du belaster led og muskler mindst muligt. En madras med multipocket-fjedre vil generelt give en fastere fornemmelse, end en pocket-fjeder madras, så ønsker man at ligge fast, skal man kigge på vores multipocket version.

Bunden består af en fast ramme med understøttende Bonell-fjedre. Oven på denne ligger en 18 cm høj madras med pocketfjedre, som du kan vælge i den fasthed, der passer til dig. De to fjedrelag giver en god komfort, der giver dig mulighed for nemt at falde ned i skuldre og hofte zone.

Sengen er betrukket med MerlinMagic-stof, der holder sig flot og pletfri i mange år. Vælg mellem fire tidløse og stilfulde farver.

 • Allergivenlig og ventilerende Relax-topmadras der giver god komfort
 • 2 lag fjedre og 5 komfortzoner for at undgå tryk på din krop i din nattesøvn
 • En praktisk seng med smudsafvisende Merlin Magic møbeltekstil i flere farver
 • 15 års garanti på fjeder- og rammebrud og 60 dages ombytningsret
kontinentalseng, DE 5 BEDSTE KONTINENTALSENGE

MASTERBED STANDARD RELAX

Med denne kontinentalseng med springmadras fra MasterBed får du en ergonomisk sund og samtidig super elegant seng til en god pris.

Topmadrassen har en 4 cm høj latexkerne, hvilket giver en god komfortfølelse, uden at blive for blød og voluminøs. Topmadrassen giver en meget høj følelse af komfort, en følelse af velbehag og af, at være understøttet på en blød måde. Det skyldes naturmaterialet latex, som er et fremragende støttende, let trykaflastende og særdeles hygiejnisk og allergivenlig materiale. Topmadrassen er desuden temperaturregulerende, så du ikke får det for varmt om natten.

Bunden består af en fast ramme med bæreskum. Oven på denne ligger en 18 cm høj madras med pocketfjedre, som du kan vælge i den fasthed, der passer til dig. Derved opnår du lige den støtte, du sover bedst med.

Pocketfjedrene giver en traditionel, fjedrende madras, som er inddelt i 5 komfortzoner, så du kan ligge ekstra godt. Det giver nemlig en ergonomisk sund stilling der sikrer, at din rygsøjle ligger lige og du belaster led og muskler mindst muligt. Læs mere om din valgte topmadras nedenfor.

Sengen leveres i et elegant sort stof, der er skumlamineret for ekstra holdbarhed.

Sengen er produceret i Danmark af MasterBed, som giver 15 års garanti på ramme og fjederbrud.

 • Én stor liggeflade med springmadras for optimal liggekomfort
 • Topmadras med 4 cm høj kerne af latex
 • Giver dit soveværelse et stilfuldt udtryk til en overkommelig pris
 • 60 dages komfortgaranti
kontinentalseng, DE 5 BEDSTE KONTINENTALSENGE

Søvnekspertens gode råd

Vi har samlet en masse gode råd til, hvordan du kan optimere indretningen i soveværelset. Udover at flytte rundt på møblerne i rummet, kan du gøre mange andre ting også, læs mere om dem herunder og få en bedre nattesøvn.

Vi anbefaler at du indretter dit soveværelset som en hule, det kan du gøre ved disse tiltag:

 • Temperatur
 • Lysindfald
 • Ingen elektronik

Et andet godt råd er, at gå i seng samme tid om aften hverdag, så vidt som muligt. På den måde vender kroppen sig til, at nu skal vi sove og du vil dermed også have nemmere ved at falde i søvn.

Temperatur: En anden vigtig ting, når det kommer til at falde i søvn hurtigt og få en god nattesøvn uden forstyrrelser, er temperaturen i soveværelset, den skal helts være lavere end den er i resten af huset. Ved at holde temperaturen lav i soveværelset, kan du faktisk snyde din krops til at tro nu skal du sove. For når du er ved at falde i søvn, så falder din kropstemperatur.

Lysindfald: Lysindfaldet i soveværelset, er det punkt som vi ofte prøver at ændre når vi enten ikke kan sove eller vågner mange gange om natten. For at kunne falde i søvn hurtigt, så behøver du mærke i rummet, derfor bør du aldrig gå på kompromis når det kommer til dine mørklægningsgardiner. Mørke sender et signal til kroppen om at nu skal vi sove, og det kan derfor også hjælpe dig på vej mod en bedre nattesøvn.

Stimuli: Nu til dags bruger de fleste af os enten mobiltelefonen mange timer om dagen eller computeren på arbejdet. Når du kigger ind i skærmen, så for din hjerne en helt masse sanseindtryk som kan være med til at det kan være svære at falde i søvn. Derfor anbefaler vi også, at du minimum 2 timer før du skal sove, ikke kigger ind i skærmen mere. Men at du faktisk også efterlader mobiltelefonen i stuen.

Derfor skal du vælge en kontinentalseng

De fleste af os blev skabt i en seng, og du vil formentlig også ende dine dage i en seng. Vi bruger faktisk mere end en tredjedel af vores liv i sengen og derfor mener vi også, at du aldrig må gå på kompromis med din kontinentalseng. Livet er simpelthen for kort til dårlig søvn!

Så der er faktisk ikke andre møbler, som du bruger lige så meget tid i som du gør med din seng. Når man så bruger så meget tid i sengen igennem sit liv, hvorfor er det så ikke det møbel som vi undersøger mest muligt inden køb. Grunden er nok at det ikke er sengen som vi tænker først på når det kommer til vores hjem, for der er ikke mange der kommer til at se den og derfor har vi det med at købe de andre møbler som vores gæster ser først.

Der er mange danskere der sover dårligt om natten og grunden til dette er ofte madrassen. Vi danskere har det faktisk med at genbruge senge eller købe dem brugt, det er noget som vi IKKE anbefaler, da det kan give dig varige men senere i livet.

Du kan prøve at tage et kig på denne artikel fra BT.dk hvor Jan Hartvigsen, professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet og praktiserende kiropraktor siger “Hvis man begynder at få ondt eller være stiv, når man vågner om morgenen, så kan det være, man lige skal tænke: “Hvor gammel er min madras egentlig?”

Hvis du stadig er i tvivl om hvilken seng der er den rette for dig, så kan du læse vores store senge guide, hvor vi har lavet en guide til dig, så du nemt kan finde ud af hvilen seng der passer bedst til din krop og ryg.

Størrelserne på kontinentalsenge

Hvis du har besluttet du skal have en kontinentalseng, så kan vi anbefale dig at kigge nærmere i vores sortiment. Vi har samlet et udvalg af de bedste senge et sted. Du kan finde kontinentalseng, elevationssenge, dobbeltsenge i mange størrelser, former og stilarter. Så vi tør godt at garantere dig, at vi også har den seng som du leder efter til soveværelset.

Se listen herunder med hvilket størrelser du kan finde indenfor kontinentalsenge:

Overvej grundt hvilken størrelse der er den rette for dig, inden du køber en ny kontinentalseng. Du kommer til at nyde din nye seng i mange år, og både på den korte og på den lange bane betyder det også noget, hvor stor sengen er.

Læs også et af vores andre indlæg herunder:

DE 3 BEDSTE DOBBELTSENGE 180X200

DE 2 BEDSTE SKABSSENGE TIL STUEN

DE 5 BEDSTE BOXMADRASSER

DE 3 BEDSTE KONTINENTALSENGE 180X210

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.